Despre Summer

SKV VERTICAL RACE este un concurs organizat de SKV Sectiunea Bucuresti, ce se va desfasura on-line in perioada 01.10.2020 – 01.11.2020. Este o competitie individuala de mountain bike(+EMTB) si alergare montana, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe mountain bike sau in alergare montana, in Masivul Postavaru din Brasov.

Traseul pleaca de la bariera aflata la Pietrele lui Solomon, continua pe drumul forestier pana la Cariera, apoi ajunge la partia Bradul, urca pe Bradul,se intra in varianta 2E a partiei Sulinar, care ajunge la partia Subteleferic, dupa care se intra pe partia Drumul Rosu si se continua urcarea pe partia Drumul Rosu, pana la Cabana Postavaru.

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestor sporturi cat si profesionistilor.

In perioada 01.10.2020 – 01.11.2020, va puteti inscrie oricand in concurs si puteti parcurge traseul individual de cate ori doriti, il inregistrati pe Strava(de preferat) sau pe orice alta aplicatie si ne trimiteti pe e-mail (la adresa skvbucuresti@gmail.com) link-ul catre inregistrare(cel mai bun rezultat din incercarile facute), ca sa putem verifica respectarea traseului si sa putem alcatui clasamentul pe fiecare categorie in parte.

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

–  experienţa generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in alergare montana si mountain bike.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.