Regulament Summer

Regulament de concurs

                                  SKV VERTICAL RACE – editia on-line

01.10 – 01.11.2020

 1. Caracteristici:

SKV VERTICAL RACE este un concurs organizat de SKV Sectiunea Bucuresti, ce se va desfasura on-line in perioada 01.10.2020 – 01.11.2020. Este o competitie individuala de mountain bike(+E-MTB) si alergare montana, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe mountain bike sau in alergare montana, in Masivul Postavaru din Brasov.

2. Conditii Generale

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestor sporturi cu varsta minima de 18 ani, implinita la data de 30.09.2020.

In perioada 01.10.2020 – 01.11.2020, va puteti inscrie oricand in concurs si puteti parcurge traseul individual de cate ori doriti, il inregistrati pe Strava(de preferat) sau pe orice alta aplicatie si ne trimiteti pe e-mail (la adresa skvbucuresti@gmail.com) link-ul catre inregistrare(cel mai bun rezultat din incercarile facute), ca sa putem verifica respectarea traseului si sa putem alcatui clasamentul pe fiecare categorie in parte.

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

–  experienţa generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in alergare montana si mountain bike.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

 1. Inscriere:

– Participantii trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani, implinita la data de 30.09.2020

–  Inscrierile se vor face on-line conform celor precizate pe site-ul http://skvb.ro/ pana Duminica 01.11.2020, ora 23:59

Participarea va fi gratuita.

Organizatorii vor oferi tuturor participantilor, o medalie de finisher, iar celor care vor ocupa primele trei locuri pe fiecare categorie, cate o medalie pentru locul ocupat. De asemenea, dupa inchiderea cocncursului veti gasi in platforma de inscriere, o diploma completata cu rezutatul fiecarui participant.

Inscrierea se poate face oricand in perioada 01.10 – 01.11.2020.

 1. Echipament

Echipament obligatoriu:

 • Mountain Bike si E-MTB

– Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți, atat in timpul competiției cat si in timpul antrenamentelor.
– In functie de categoria la care participati, bicicletele folosite la concurs, trebuie propulsate fie prin forța umana, fie cu motor electric;
– Bicicletele acceptate sunt cele cu profil MTB, in buna stare de funcționare,

Echipament recomandat:

– Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la îndemâna în suportul de la bicicleta);
– Ochelari (pentru protecția împotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului);
– Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere;
– O ureche de schimbător potrivita nu strica niciodată si nici nu este grea;
– Telefon mobil protejat de umezeala păstrat într-o husa/punga;
– Participanții ar trebui sa aibă cel putin 2 ieșiri de antrenament înainte, de preferat pe teren accidentat;
– Nu este recomandata folosirea de către concurenți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice. Acestea sunt “strict interzise” (Ex: iPod, mp3 player etc.)- va recomandam conectarea cu natura;
Va recomandam recunoașterea pentru antrenament și familiarizarea cu traseul.

 • Echipament obligatoriu – Alergare Montana

– incaltaminte specifica pentru alergarea montana

– ochelari de soare

– telefon mobil

 1. Traseu:

– nu va fi marcat de niciun fel

– Traseul pleaca de la bariera aflata la Pietrele lui Solomon, continua pe drumul forestier pana la Cariera, apoi ajunge la partia Bradul, urca pe Bradul, se intra in varianta 2E a partiei Sulinar, care ajunge la partia Subteleferic, dupa care se intra pe partia Drumul Rosu si se continua urcarea pe partia Drumul Rosu, pana la Cabana Postavaru.

 1. Categorii de participare:

Alergare Montana, Mountain Bike, E-MTB

Feminin :U 20 ani (minim 18 ani)

–  20-29 ani

                     –  30-39 ani

                     –  40-49

                     –  50+    ani

 masculin: –  U 20 ani(minim 18 ani)

                     –  20-29 ani

                     –  30-39 ani

                     –  40-49

                     –  50+    ani

– pentru incadrarea intr-o anumita categorie de varsta se va considera varsta implinita la data desfasurarii concursului.

 1. Penalizari si descalificari:

– abaterea de la traseul impus de organizatori

– utilizarea altor mijloace de transport pe durata cursei

Concurentii trebuie de dea dovada de fair-play si sa nu foloseasca alte mijloace de transport in afara celor prevazute la categoria la care concureaza.

 1. Retragerea din concurs:

Inscrierea poate fi transferata altei persoane trimitand un e-mail, confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului inscris. 

 1. Clasament si premii:

– vor fi intocmite clasamente pe fiecare categorie de varsta si vor fi acordate medalii primilor 3 clasati din fiecare categorie

– toti participantii care vor termina cursa vor primi diplome de participare si medalie de finisher.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale

– nu se va face premiere fizica, premiile vor fi predate ulterior participantilor.

 1. Alte reguli:

– participantii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu creat participantului ca urmare a participarii la acest concurs.

– prin inscriere, fiecare concurent confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: starea vremii, zona in care se afla si echipamentul propriu avut la dispozitie.