Regulament Winter

Regulament de concurs

SKV Vertical Race – editia a III a, 28 Ianuarie 2023 & 04-05 Februarie 2023

1. Caracteristici:

– SKV Vertical Race este un concurs organizat de SKV Sectiunea Bucuresti, in colaborare cu Asociatia Amicii Salvamont. Este o competitie individuala de Alergare Montana si Schi Alpinism, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau cu echipament de alergare montana in conditii de iarna.

· Conditii generale:

– Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. Sportivii legitimati vor concura separat de cei amatori.

– Traseul pe care se va desfasura concursul este marcat conform standardelor in vigoare privind traseele turistice insa nu prevede amenajari suplimentare. Concursul se desfasoara in zona montana, in conditii de iarna, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada , obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate.

Toate acestea necesita din partea participantului experienta si cunostinte specifice, cum ar fi:

–  experienta generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu intr-o zona alpina in conditii de iarna.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa foloseasca o harta si informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

– sa stie si sa tina cont de faptul ca niciun premiu nu este mai presus de sanatatea si viata sa, ori a celorlaltor participanti si sa actioneze in consecinta, in caz de pericol sau accident.

· Inscriere:

–  Inscrierile se vor face on-line conform celor precizate pe site-ul www.skvb.ro  pana Vineri 27 Ianuarie 2023, ora 21:00(pentru probele de (Cros, Semimaraton si Cursa Copiilor), respectiv pana Vineri 03.02.2023, ora 21:00(pentru probele de Night Run si Ski Alpinism) – achitand taxa de participare prin plata cu cardul direct pe platforma de inscriere.

– Avand in vedere faptul ca exista posibilitatea de a participa la doua curse diferite, va rugam sa faceti inscrierea numai o singura data, pentru a beneficia de taxa redusa pentru ambele curse. – Daca alegeti sa participati la ambele curse, veti beneficia de un singur kit de participare. – Participantii de la Ski Alpinism Elite si Ski Alpinism Amatori, vor fi inscrisi automat la toate cele 3 probe din Campionatul National de Ski Alpinism si anume: Vertical, Sprint si Stafeta. – Participantii inscrisi pana la data de 15.01.2023, primesc gratuit un kit de participare care consta in: tricou, baton energizant, numar de concurs, materiale promotionale SKV sau ale sponsorilor.

– Pentru validarea inscrierilor se va prezenta cartea de identitate, se va semna luarea la cunostinta a regulamentului si declaratia pe proprie raspundere in caz de accident, se va ridica numarul de concurs.

– O scurta sedinta tehnica cu detalii despre cursa si traseu va avea loc inainte de start.

Taxa de participare  la Editia  a III a este de:
  • 140 lei (respectiv 240 pentru 2 curse – Cros+Night Run sau Semi+ Night Run) pentru inscrierile in perioada 15.11.2022 – 30.11.2022 si plata efectiva pana la 30.11.2022
  • 150 lei pentru inscrierile in perioada 01.01.2023 – 03.02.2023 la concursul de Ski Alpinism.
  • 160 lei (respectiv 260 pentru 2 curse – Cros+Night Run sau Semi+ Night Run) pentru inscrierile din perioada 01.12.2022 – 31.12.2022 si plata efectiva pana la 31.12.2022
  • 180 lei (respectiv 280 pentru 2 curse – Cros+Night Run sau Semi+ Night Run)  pentru inscrierile din perioada 01.01.2023 – 15.01.2023 si plata efectiva pana la 15.01.2023
  • 200 lei (respectiv 300 pentru 2 curse – Cros+Night Run sau Semi+ Night Run) pentru inscrierile din perioada 16.01.2023 – 27.01.2023 si plata efectiva pana la 27.01.2023
  • Gratis pentru Cursa Copiilor din data de 28.01.2023 lei

Cursa Copiilor va fi organizata cu fonduri din taxele de participare de la cursele pentru adulti, in limita a 200 de locuri.

Membrii SKV beneficiaza de reducere de 10% din taxa de inscriere, aplicabila in functie de perioada in care se inscriu si platesc.

Pentru a beneficia de aceasta reducere, trebuie sa ceara inainte de inscriere un cod de reducere de la organizatori, trimitand un e-mail pe adresa skvbucuresti@gmail.com

Participantii care se inscriu intr-o anumita perioada, dar nu fac plata pana la sfarsitul perioadei respective, vor achita suma aferenta perioadei in care fac plata. De exemplu, daca inscrierea se face in data de 27.11.2022 iar plata se va face abia in data de 08.12.2022, atunci suma de plata va fi 160 de ron si nu 140 de ron.

Participantilor inscrisi dupa data de 16.01.2021, nu li se garanteaza kit-ul de participare personalizat.

Taxa de participare se poate achita numai on-line cu cardul, in platforma de inscriere.

NU se fac inscrieri in ziua concursului.

INAPOIEREA TAXEI

Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati inscrierea va rugam sa anuntati acest lucru prin e-mail la skvbucuresti@gmail.com

Taxa de concurs nu se returneaza, existand urmatoarele optiuni:

1. Ridicarea kitului de participare, din locatia de ridicare a kit-urilor(care va fi anuntata ulterior), personal sau de catre un cunoscut, ruda etc. cu o copie dupa CI-ul participantului.

2. Transferul inscrierii catre un alt participant. Inscrierea poate fi transferata altei persoane trimitand un e-mail, confirmarea scrisa pe e-mail din partea organizatorilor reprezinta validarea noului inscris.  In cazul retragerii din cursa, taxa de participare nu va fi inapoiata.

· Echipament

Echipament obligatoriu:

Alergare Montana

– folie de supravietuire

– incaltaminte specifica alergarii montane

– rucsac

– imbracaminte de vant:

– manusi,

– caciula 

– telefon mobil

– numar de concurs (asigurat de organizatori) purtat pe toata durata concursului la vedere.

lanterna frontala(pentru cei care participa la cursa de Night Run)

§  Ski alpinism

– skiuri de tura: echipamentul trebuie sa nu aiba modificari si sa respecte parametrii producatorului.

– clapari de tura: claparul trebuie sa fie inalt peste glezna, sa aiba sistem de strangere si ajustare. Echipamentul trebuie sa nu aiba modificari si sa respecte parametrii producatorului.

– legaturi de tura: echipamentul trebuie sa nu aiba modificari si sa respecte parametrii producatorului.

– bete de ski

– folie de supravietuire

– rucsac de tura sa aiba sistem de prindere a skiurilor

– piei de foca trebuie sa acopere cel putin 50% din lungimea si latimea skiului

– imbracaminte de vant:

– manusi,

– caciula 

– ochelari de ski

– telefon mobil

– numar de concurs (asigurat de organizatori) purtat pe toata durata concursului la vedere.

– frontala pentru cei care participa la cursa de Vertical

 

Echipament recomandat:

– piei foca de rezerva

– casca pentru alpinism, ski sau ski de tura.

– pufoaica usoara, polar

-apa

 

Traseu:

Traseele pentru Cursa copiilor vor fi amenajate in zona Promenadei de sub Tampa si vor avea urmatoarele  lungimi:
  • Copii 3-6 ani: 400m
  • Copii 7-8 ani: 800m
  • Copii 9-11 ani: 1200m
  • Copii 12-15 ani: 1600m

– va fi un traseu pentru proba de Cros (aproximativ 10 km), altul pentru proba de Semi Maraton(aproximativ 22 de km) in data de 28.01.2023 si unul de NIGHT RUN in data de 04.02.2023 de aproximativ 11 km.

– va fi marcat.

– zonele periculoase vor fi marcate cu banda de semnalizare de culoare diferita.

– pe trasee sunt amplasate puncte de control si puncte de trecere obligatorii. Participantii trebuie sa treaca prin acestea, unde vor fi notati in ordinea sosirii. Ei vor trebui sa respecte indicatiile arbitrilor. – organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri : s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei; in cazuri exceptionale. – orice sportiv aflat in dificultate se poate retrage din cursa din proprie initiativa. Din motive de securitate retragerea se va face doar la un punct de control si va urma procedura de evacuare anuntata la sedinta tehnica, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace. – retragerea va fi consemnata prin semnatura pe foaia de arbitraj. – toti sportivii sunt obligati sa acorde ajutor unei persoane aflate in pericol. Juriul va tine cont de timpul in care s-a acordat ajutor.

· Categorii de participare

Alergare Montana

 feminin si masculin:    

–  18-34 ani –  35-49 ani

– 50+    ani

Cursa Copiilor Feminin si Masculin                      –  3-6 ani                      –  7-8 ani                      –  9-11 ani                      –  12-15 ani

Ski Alpinism

feminin si masculin:

Elite:

· Copii U 16 ani 

· Cadeți U18 

· Juniori U20 

· Seniori 

Amatori:

· 18-39 ani

· 40+

– pentru incadrarea intr-o anumita categorie de varsta se va considera varsta implinita la data concursului. In cazul in care nu sunt minim 5 participanti la o categorie, cei inscrisi la categoria respectiva, vor fi reportati la categoria superioara.

Penalizari si descalificari:

– abaterea de la traseul impus de organizatori

– neincadrarea in baremul de timp impus la punctul de control

– pierderea numarului de concurs sau participarea fara numar vizibil

– utilizarea de mijloace de transport pe durata cursei

– abandonarea echipamentului pe traseu

– abandonarea de ambalaje si resturi pe traseu

– comportament nesportiv fata de alti concurenti si lipsa de respect fata de organizatori si public

– taxa de participare nu se returneaza in caz de descalificare

Timpi Limita:

– Pentru traseul de Cros, va fi un singur CP(CP1), comun cu traseul de Semimaraton

– Pentru CP1, timpul limita este de 01:00 ore

– Pentru CP2, timpul limita este de 02:00 ore

– Pentru CP3, timpul limita este de 03:00 ore

– Pentru CP4, timpul limita este de 04:00 ore

– Timpul limita la sosire este de 05:00 ore.

– Pentru concursul de ski de tura, timpii limita vor fi anuntati la sedinta tehnica.

Concurentii trebuie de dea dovada de fair-play si sa permita altui concurent mai rapid sa treaca in fata fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta altui concurent aflat in dificultate sau care o solicita, in cazuri grave sa anunte primul arbitru la care ajunge sau telefonic organizatorii despre acest lucru.

· Retragerea din concurs:

– orice participant care nu mai poate sau nu mai doreste sa continue cursa indiferent de motiv, trebuie sa informeze organizatorii cat mai repede sunand la nr. de telefon comunicat la inscriere sau prin intermediul arbitrului cel mai apropiat.

– orice participant care se retrage din cursa sau este descalificat si este intr-o stare fizica corespunzatoare este responsabil pentru deplasarea proprie si actiunile ulterioare momentului retragerii, exceptie facand cei care solicita interventia salvamont in caz de accidentare sau imposibilitatea deplasarii prin forte proprii.

– pe traseu vor exista echipe salvamont pregatite sa intervina in caz de accidente sau daca vreun participant ajunge in imposibilitatea fizica de a continua cursa sau a se retrage  prin mijloace proprii.

· Clasament si premii:

Cursa Copiilor este o competitie necompetitiva, asadar nu se vor acorda premii pentru participantii la aceste probe, cu exceptia unor diplome pentru locurile 1,2 si 3 la fiecare categorie. Scopul cursei este sa incurajeze copiii sa faca miscare, sa se bucure de  munte si de natura si sa petreaca un timp frumos alaturi de familia lor sau de colegii de clasa.

– pentru departajarea cat mai clara in momentul sosirii, participantii sunt obligati sa poarte numerele de concurs pe piept (la alergare)  

– vor fi intocmite clasamente la OPEN FEMININ SI OPEN MASCULIN pentru cursele de Cros, Semimaraton si NIGHT RUN si apoi pe fiecare categorie de varsta si vor fi acordate premii primilor 3 clasati din fiecare categorie.

Castigatorii de la Open, nu vor mai fi luati in considerare la clasamentul categoriei.

– Se vor acorda premii in bani dupa cum urmeaza:

Alergare Montana:

Locul I Open(Masculin+Feminin) – 600 de ron

Locul al II lea Open(Masculin+Feminin) – 400 de ron

Locul al III lea Open(Masculin+Feminin) – 200 de ron

Locul I, II si III la categoriile de varsta de la alergare si la categoriile de amatori si Elite de la Ski Alpinism vor primi premii in produse.

Premiile se vor acorda numai pentru categoriile la care sunt inscrisi minim 5 participati/5 echipe. 

– toti participantii care vor termina cursa vor primi diplome de participare(pe care le gasesc in platforma de cronometraj), medalie de finisher si materiale promotionale SKV.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale

– premierea tuturor castigatorilor va avea loc la terminarea competitiei.

Premiile in bani, se vor vira in maxim 1 saptamana de la data concursului, in contul participantului sau al tutorelui legal(in cazul participantilor minori).

1. Alte reguli:

– participantii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu creat participantului ca urmare a participarii la acest concurs.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a opri cursa in cazurile in care conditiile meteo nefavorabile impun acest lucru.

– prin inscriere, plata taxei si participare, fiecare concurent confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, conditiile meteo si de zapada, zona in care se afla si echipamentul propriu avut la dispozitie.

1. GDPR

Prin incrierea la competitia SKV Vertical Race 2023, fiecare participant isi acorda consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale astfel:

Sunt de acord ca SKV BUCURESTI, sa prelucreze datele cu caracter personal, colectate in formularul de inscriere, pentru organizarea Skv Vertical Race din data de 28-29.01.2023 si 04-05.02.2023

Sunt informat de catre beneficiar – ca aceste date vor fi tratate confidential, in conformitate cu prevederile Directivei CE/95/46 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, transpusa prin Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, transpusa prin Legea nr. 506/2004.

Declar in mod explicit ca am fost informat/a cu privire la drepturile care imi sunt conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv, dar fara a se limita la acestea: dreptul de acces si interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus/a unei decizii individuale si dreptul de a ma adresa justitiei.

Datele personale mai sus mentionate vor fi prelucrate in modalitatile prevazute in acest acord de catre SKV BUCURESTI, precum si de persoanele imputernicite de societate, pe o durata de 60 de luni de la trimiterea acestui Acord, precum si ulterior, strict pentru scopurile definite in prezentul Acord.

Declaratie depturi Foto-Video

Imi exprim in mod explicit acordul cu titlu gratuit ca imaginile mele sau ale copilului (indiferent daca sunt redate sub format foto sau video) realizate in perioada 28.01.2023 – 29.01.2023 si 03 – 05.02.2023 in cadrul competitiei Skv Vertical Race 2023, organizata de SKV BUCURESTI, sa fie reproduse, prelucrate, utilizate si facute publice in materialele publicitare tiparite (ziar, flyer, pliant, placate si toate materialele in format print), precum si pe canalele de comunicare online ale SKV BUCURESTI, in scop de publicitate si marketing, in conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 a drepturilor de autor.

Declar in mod explicit ca renunt la orice pretentie materiala prezenta sau viitoare, care ar putea sa se nasca din utilizarea imaginilor realizate in cadrul sesiunii foto/video mentionate mai sus de catre SKV BUCURESTI si partenerii sai pentru acest proiect.