Regulament Winter

Update 07.05.2021

Stimati participanti,

Dorim sa va anuntam ca data concursului ramane stabilita pentru 15.05.2021.In urma discutiilor purtate cu Regia Padurilor Kronstadt si cu Salvamont Brasov, se fac eforturi pentru degajarea traseelor pana in data de 14.05.2021, astfel incat la data concursului sa fie totul ok. Regia Padurilor lucreaza acum la zona din spatele Tampei unde va fi traseul de Cros, iar cu Salvamont am agreat sa mai verificam traseul de Semimaraton si in cazul in care mai gasim blocaje, sa-i anuntam pentru rezolvarea lor. In acest weekend vom merge pe trasee sa vedem care mai este situatia si vom face tot ce este psibil pentru eliberarea lor. Chiar si asa, daca nu vor fi in totalitate eliberate, vom face anumite modificari pe care le vom anunta in timp util.

Va asteptam la concurs.

Regulament de concurs

SKV Vertical Race – editia I, 15 Mai 2021

 1. Caracteristici:

– SKV Vertical Race este un concurs organizat de SKV Sectiunea Bucuresti. Este o competitie individuala de schi de tura si alergare montana, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau echipament de alergare montana in conditii de iarna.

 • Conditii generale:

– Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. Sportivii legitimati vor concura separat de cei amatori.

– Traseul pe care se va desfasura concursul este marcat conform standardelor in vigoare privind traseele turistice insa nu prevede amenajari suplimentare. Concursul se desfasoara in zona montana, in conditii de iarna, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada , obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesita din partea participantului experienta si cunostinte specifice, cum ar fi:

–  experienta generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu intr-o zona alpina in conditii de iarna.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa foloseasca o harta si informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

– sa stie si sa tina cont de faptul ca niciun premiu nu este mai presus de sanatatea si viata sa, ori a celorlaltor participanti si sa actioneze in consecinta, in caz de pericol sau accident.

In cazul in care nu va fi suficienta zapada pentru concursul de ski de tura, organizatorii vor modifica traseul anuntat initial si vor anunta noul traseu in timp util.

 • Inscriere:

–  Inscrierile se vor face on-line conform celor precizate pe site-ul www.skvb.ro  pana Vineri 14 Mai 2021, ora 21:00 – achitand taxa de participare prin plata cu cardul direct pe platforma de inscriere.

– Participantii inscrisi pana la data de 09.05.2021, primesc gratuit un kit de participare care consta in: tricou, apa, numar de concurs, materiale promotionale SKV sau ale sponsorilor.

– Pentru validarea inscrierilor se va prezenta cartea de identitate, se va semna luarea la cunostinta a regulamentului si declaratia pe proprie raspundere in caz de accident, se va ridica numarul de concurs.

– O scurta sedinta tehnica cu detalii despre cursa si traseu va avea loc inainte de start.

Taxa de participare  la Editia  I  este de:

 • 100 lei pentru inscrierile din perioada 15.02.2021 – 28.02.2021 si plata efectiva pana la 28.02.2021
 • 120 lei pentru inscrierile din perioada 01.03.2021 – 14.03.2021 si plata efectiva pana la 14.03.2021
 • 140 lei pentru inscrierile din perioada 15.03.2021 – 14.05.2021 si plata efectiva pana la 14.05.2021 

Membrii SKV beneficiaza de reducere de 20 de ron din taxa de inscriere, aplicabila in functie de perioada in care se inscriu si platesc.

Participantii care se inscriu intr-o anumita perioada, dar nu fac plata pana la sfarsitul perioadei respective, vor achita suma aferenta perioadei in care fac plata. De exemplu, daca inscrierea se face in data de 27.02.2021 iar plata se va face abia in data de 08.03.2021, atunci suma de plata va fi 120 de ron si nu 100 de ron.

Participantilor inscrisi dupa data de 09.05.2021, nu li se garanteaza kit-ul de participare personalizat.

Taxa de participare se poate achita numai on-line cu cardul, in platforma de inscriere.

NU se fac inscrieri in ziua concursului.

INAPOIEREA TAXEI

Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati inscrierea va rugam sa anuntati acest lucru prin e-mail la skvbucuresti@gmail.com

Taxa de concurs nu se returneaza, existand urmatoarele optiuni:

 1. Ridicarea kitului de participare, din locatia de ridicare a kit-urilor(care va fi anuntata ulterior), personal sau de catre un cunoscut, ruda etc. cu o copie dupa CI-ul participantului.
 2. Transferul inscrierii catre un alt participant. Inscrierea poate fi transferata altei persoane trimitand un e-mail, confirmarea scrisa pe e-mail din partea organizatorilor reprezinta validarea noului inscris.  In cazul retragerii din cursa taxa de participare nu va fi inapoiata.
 • Echipament

Echipament obligatoriu:

Alergare Montana

– folie de supravietuire

– incaltaminte specifica alergarii montane

– rucsac

– imbracaminte de vant:

– manusi,

– caciula 

– telefon mobil

– numar de concurs (asigurat de organizatori) purtat pe toata durata concursului la vedere.

Traseu:

– va fi un traseu pentru proba de Cros (aproximativ 10 km) si altul pentru proba de Semi Maraton(aproximativ 22 de km)

– va fi marcat cu banda albastra.

– zonele periculoase vor fi marcate cu banda de semnalizare de culoare diferita.

– pe trasee sunt amplasate puncte de control si puncte de trecere obligatorii. Participantii trebuie sa treaca prin acestea, unde vor fi notati in ordinea sosirii. Ei vor trebui sa respecte indicatiile arbitrilor.
– organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri : s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei; in cazuri exceptionale.
– orice sportiv aflat in dificultate se poate retrage din cursa din proprie initiativa. Din motive de securitate retragerea se va face doar la un punct de control si va urma procedura de evacuare anuntata la sedinta tehnica, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
– retragerea va fi consemnata prin semnatura pe foaia de arbitraj.
– toti sportivii sunt obligati sa acorde ajutor unei persoane aflate in pericol. Juriul va tine cont de timpul in care s-a acordat ajutor.

 • Categorii de participare

 feminin:     –  U 20 ani(18-19)

                     –  20-29 ani

                     –  30-39 ani

                     –  40-49

                     –  50+    ani

 masculin: –  U 20 ani (18-19)

                     –  20-29 ani

                     –  30-39 ani

                     –  40-49

                     –  50+    ani

– pentru incadrarea intr-o anumita categorie de varsta se va considera varsta implinita la data desfasurarii concursului.

Nu se accepta participarea minorilor.

 • Penalizari si descalificari:

– abaterea de la traseul impus de organizatori

– neincadrarea in baremul de timp impus la punctul de control

– pierderea numarului de concurs sau participarea fara numar vizibil

– utilizarea de mijloace de transport pe durata cursei

– abandonarea echipamentului pe traseu

– abandonarea de ambalaje si resturi pe traseu

– comportament nesportiv fata de alti concurenti si lipsa de respect fata de organizatori si public

– taxa de participare nu se returneaza in caz de descalificare

Timpi Limita:

– Pentru traseul de Cros, va fi un singur CP, comun cu traseul de Semi Marathon

– Pentru CP1, timpul limita este de 01:00 ore

– Pentru CP2, timpul limita este de 02:00 ore

– Pentru CP3, timpul limita este de 03:00 ore

– Pentru CP4, timpul limita este de 04:00 ore

– Timpul limita la sosire este de 05:00 ore.

Concurentii trebuie de dea dovada de fair-play si sa permita altui concurent mai rapid sa treaca in fata fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta altui concurent aflat in dificultate sau care o solicita, in cazuri grave sa anunte primul arbitru la care ajunge sau telefonic organizatorii despre acest lucru.

 • Retragerea din concurs:

– orice participant care nu mai poate sau nu mai doreste sa continue cursa indiferent de motiv, trebuie sa informeze organizatorii cat mai repede sunand la nr. de telefon comunicat la inscriere sau prin intermediul arbitrului cel mai apropiat.

– orice participant care se retrage din cursa sau este descalificat si este intr-o stare fizica corespunzatoare este responsabil pentru deplasarea proprie si actiunile ulterioare momentului retragerii, exceptie facand cei care solicita interventia salvamont in caz de accidentare sau imposibilitatea deplasarii prin forte proprii.

– pe traseu vor exista echipe salvamont pregatite sa intervina in caz de accidente sau daca vreun participant ajunge in imposibilitatea fizica de a continua cursa sau a se retrage  prin mijloace proprii.

 • Clasament si premii:

– pentru departajarea cat mai clara in momentul sosirii, participantii sunt obligati sa poarte numerele de concurs pe piept (la alergare)  

– vor fi intocmite clasamente pe fiecare categorie de varsta si vor fi acordate premii primilor 3 clasati din fiecare categorie

– toti participantii care vor termina cursa vor primi diplome de participare, medalie de finisher si materiale promotionale SKV.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale

– premierea tuturor castigatorilor va avea loc la terminarea competitiei.

 1. Alte reguli:

– participantii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu creat participantului ca urmare a participarii la acest concurs.

– organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a opri cursa in cazurile in care conditiile meteo nefavorabile impun acest lucru.

– prin inscriere, plata taxei si participare, fiecare concurent confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, conditiile meteo si de zapada, zona in care se afla si echipamentul propriu avut la dispozitie.

 1. GDPR

Prin incrierea la competitia SKV Vertical Race 2021, fiecare participant isi acorda consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale astfel:

Sunt de acord ca SKV BUCURESTI, sa prelucreze datele cu caracter personal, colectate in formularul de inscriere, pentru organizarea Skv Vertical Race din data de 15.05.2021

Sunt informat de catre beneficiar – ca aceste date vor fi tratate confidential, in conformitate cu prevederile Directivei CE/95/46 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, transpusa prin Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, transpusa prin Legea nr. 506/2004.

Declar in mod explicit ca am fost informat/a cu privire la drepturile care imi sunt conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv, dar fara a se limita la acestea: dreptul de acces si interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus/a unei decizii individuale si dreptul de a ma adresa justitiei.

Datele personale mai sus mentionate vor fi prelucrate in modalitatile prevazute in acest acord de catre SKV BUCURESTI, precum si de persoanele imputernicite de societate, pe o durata de 60 de luni de la trimiterea acestui Acord, precum si ulterior, strict pentru scopurile definite in prezentul Acord.

Declaratie depturi Foto-Video

Imi exprim in mod explicit acordul cu titlu gratuit ca imaginile mele sau ale copilului (indiferent daca sunt redate sub format foto sau video) realizate in perioada 14.05.2021 – 15.05.2021 in cadrul competitiei Skv Vertical Race 2021, organizata de SKV BUCURESTI, sa fie reproduse, prelucrate, utilizate si facute publice in materialele publicitare tiparite (ziar, flyer, pliant, placate si toate materialele in format print), precum si pe canalele de comunicare online ale SKV BUCURESTI, in scop de publicitate si marketing, in conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 a drepturilor de autor.

Declar in mod explicit ca renunt la orice pretentie materiala prezenta sau viitoare, care ar putea sa se nasca din utilizarea imaginilor realizate in cadrul sesiunii foto/video mentionate mai sus de catre SKV BUCURESTI si partenerii sai pentru acest proiect.