Drumetie SKV Bucuresti la Cabana Curmatura

Asociatia SKV sectiunea Bucuresti are placerea de a va invita la o drumetie la Cabana Curmatura, in data de 20.02.2021.

Intalnirea va avea loc in parcarea mare din Piata Victoriei Bucuresti, la ora 06:00. Transportul va fi asigurat contra cost de organizatori, cu microbuz de 19 locuri.

Taxa de participare este de 100 de ron/persoana.

Daca sunt persoane care doresc sa ajunga direct la startul traseului, atunci ora de intalnire este 10.00, la Fantana lui Botorog.

Marcaj: Banda Galbena la dus si Banda Albastra la intors.
Lungime traseu: Aproximativ 10 km dus-intors.
Timp de mers total: 5 – 6 ore (timp mediu)
Grad de dificultate: 2/3

Echipament necesar:
rucsacel tura 1 zi
haine uscate de schimb
bidon apa 1 – 2 litri
bocanci drumetie de iarna + crampoane anti-alunecare (pisici)
pelerina ploaie / Hardshell
Haine groase
bani pentru drum si consumatie
voie buna
Lanterna/Frontala

Descriere pe scurt a traseului:

Pornim in aventura de la Fantana lui Botorog pe un drum nu foarte dificil pana la cabana Curmatura. Dupa aproximativ o ora si jumatate de urcat, ajungem in Poiana Zanoaga, unde peisajul nu poate fi descris in cuvinte. Simti ca plutesti si realizezi cat de mic esti pe langa tot ceea ce te inconjoara.

În 30 de minute ieşim pe platforma Cabanei Curmătura (1470 m). Incepem coborarea prin Prapastiile Zarnestilor. La altitudinea de 1150 m poteca nou marcată coteşte brusc la dreapta, coboară pe un canal format de apă, după circa 100 de metri coteşte brusc la stânga şi după încă 20 de metri la dreapta pentru a coborî în 60 de metri la drumul auto din Prăpăstiile Zărneştilor. Marcajul vechi continuă de la 1150 m în jos pe muchie, după 40 de metri intră la stânga în firul unui mic vâlcel, coboară pe firul acestuia până la un vechi panou informativ (de unde se vede o frumoasă panoramă asupra peretelui sudic din Prăpăstii) şi în 170 de metri de coborât (30 de metri diferenţă de nivel) coboară în acelaşi punct de la drumul auto. Urmăm drumul 175 de metri spre est printre pereţi înalţi de 30-40 de metri, cotim spre sud circa 500 de metri şi întâlnim traseul ce urcă în dreapta spre Cheile Pisicii. Lăsăm în dreapta o troiţă şi coborâm prin Prăpăstiile Zărneştilor printre pereţii verticali până la bariera de acces în Prăpăstii (900 m) (2 km, 120 m diferenţă de nivel). Coborând pe drum, după 670 de metri întâlnim traseul 23 (nu este stâlp indicator) şi după încă un kilometru ajungem la Fântâna lui Botorog (Descriere preluata de pe www.zebrasov.ro si www.muntii-nostri.ro)

Participarea se face numai in baza completarii acestui FORMULAR DE INSCRIERE.
Acest formular on-line, va fi tiparit de noi pentru a fi semnat de catre fiecare participant. Pentru participantii minori, trebuie sa semneze unul dintre parinti. Data limita de inscriere este 18.02.2021.

Drumetia este deschisa pentru oricine.

Responsabil: Claudiu Roznovszky

Pentru alte informatii, va rugam trimiteti un e-mail la skvbucuresti@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *