Drumetie SKV Bucuresti la Canionul 7 Scari

Asociatia SKV sectiunea Bucuresti are placerea de a va invita la o drumetie la Canionul 7 Scari, in data de 24.04.2021.

Intalnirea va avea loc la Dambul Morii, la ora 10:00. Transportul va fi asigurat pe cont propriu de fiecare participant. Cei care vin din Bucuresti, pot lua trenul la ora 06:00 care ajunge in Brasov la ora 08:38 si apoi autobuzul 17B cu plecare la ora 09:30 din Gara Brasov pana la Dambul Morii.

Marcaj: Banda Galbena.
Lungime traseu: Aproximativ 6 km dus-intors.
Timp de mers total: 3 – 4 ore (timp mediu)
Grad de dificultate: 1/3

Descriere Traseu:

Traseul leagă zona Dâmbul Morii de Cabana Piatra Mare, prin Canionul Șapte Scări. Acesta pornește de pe DN1 E60 (Brașov – Timișul de Jos), trece pe lângă fosta cabană Dâmbul Morii (unul din cele mai iubite locuri de popas ale Braşovului în anii ’70 – acum părăsită).

După panoul explicativ și bariera de pe V. Șipoaia, lăsăm în stânga varianta Poteca Țiganilor spre Peștera de Gheață și continuăm alături de Drumul Familiar, aprox. 180 m. Continuăm în față pe drumul auto, ajungem la primele mese de lemn, părăsim drumul și intrăm (la dreapta) în pădure.

După ce depășim baza administrației pădurilor și intersecția cu capătul de jos al potecii ce ocolește canionul pe sub Prăpastia Urșilor, urcăm pe nişte scări de lemn la intrarea în Canionul 7 Scări.

Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcarele jurasice din partea vestică a munților Piatra Mare, cu o lungime de cca. 160 m (60 m D+), la cca. 950 m alt. Canionul este format din șapte trepte cu înălțimi între 2.5 și 15m, care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului 7 Scări, afluent de stânga al V. Șipoaia, este ridicat. Apa se prăvăleşte zgomotos în gol, încleştată între pereţii abrupţi cu înălţimi de peste 50 m. 

Obs: În urma amenajărilor din interiorul canionului (reabilitate în anul 2014), s-a introdus o taxa de trecere (10 lei / adulți, 5 lei / elev, student, 5 lei pentru grupuri organizate). Descrierea traseului este preluata de pe site-ul www.muntii-nostri.ro

Echipament necesar:
rucsacel tura 1 zi
haine uscate de schimb
bidon apa 1 – 2 litri
bocanci drumetie de iarna
pelerina ploaie / Hardshell
Haine groase
bani pentru drum si consumatie
voie buna
Lanterna/Frontala

Participarea se face numai in baza completarii acestui FORMULAR DE INSCRIERE.
Acest formular on-line, va fi tiparit de noi pentru a fi semnat de catre fiecare participant. Pentru participantii minori, trebuie sa semneze unul dintre parinti. Data limita de inscriere este 23.04.2021.

Drumetia este deschisa pentru oricine.

Responsabil: Claudiu Roznovszky

Pentru alte informatii, va rugam trimiteti un e-mail la skvbucuresti@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *