Brasovul Cultural

Istoria SKV este strans legata de istoria comunitatii sasesti din Transilvania iar Brasovul este unul dintre orasele construite si dezvoltate secole la rand de comunitatea saseasca. Va invitam sa descoperiti bogatia culturala a Brasovului prin parteneriatele pe care vom reusi sa le stabilim pentru participanti si pentru insotitorii lor.

  1. BISERICA NEAGRA – Cine a fost la Brașov știe că Biserica Neagră este simbolul orașului. Și nu o știe fiindcă i-ar fi spus-o cineva, ci fiindcă atunci când vezi Biserica Neagră înțelegi acest lucru cu inima. Imaginea ei e copleșitoare, ți se întipărește pe retină și îți coboară în suflet pentru totdeauna. – La acest obiectiv, participantii beneficiaza de taxa redusa cu aproximativ 30%(se va plati taxa de student in locul taxei de adult) pentru 1 intrare pe parcursul evenimentului(14-16 Mai 2021). De asemenea, participantii si insotitorii lor beneficiaza de un voucher de 10% pentru achizitiile facute in magazinul INSPIRATIO si la cafeneaua CH9, aflate in fata Bisericii Negre. Voucher-ul va fi inclus in kit-ul de participare la concurs.

2. JOHANNA KRONER TALES TOUR – puteti intra in lumea Brasovului medieval, impreuna cu ghidul local Johanna Kroner care va va prezenta peisajul cotidian al orasului de secol XVII sub toate aspectele sale: organizarea sociala, politica si juridica, categoriile sociale si profesionale (patricieni, metesugari, ucenici, calfe, negustori, preoti, slujitori, cersetori, calai, vindecatoare, vrajitoare etc.), reglementarea vietii comunitare, sistemul de aparare a orasului, breslele, vecinataţile, comertul, alimentatia, atitudinea fata de educatie, vestimentatia, viata bisericeasca, remedii farmaceutice ale vremii, medicina, educatie sanitara, griji şi provocari cotidiene, petrecerea timpului liber, situatia femeii, cresterea copiilor, relatia sasilor brasoveni cu celelalte natiuni, justitie, superstitie etc.

Turul ghidat al cetatii Brasovului dureaza aproximativ 90 de minute si pentru participanti si insotitori va fi un tarif special de numai 40 de ron, pe perioada evenimentului (14-16 Mai 2021). Daca sunteti interesati de tur, va rugam sa ne anuntati pe adresa skvbucuresti@gmail.com, pentru a face rezervarile necesare.